ʻaoʻao_banner

Nūhou

E ho'ohana 'ia ka RCEP no 15 mau moku'āina

Ma ka lā 3 o ʻApelila, waiho ʻia ʻo Philippines i ka palapala hōʻoia o ka Regional Comprehensive Economic Partnership Agreement (RCEP) me ke Kakauolelo Nui o ASEAN.Wahi a nā kānāwai RCEP, e hoʻokomo ʻia ka ʻaelike no ka Philippines ma Iune 2, 60 mau lā ma hope o ka lā i waiho ʻia ai ka mea hana o ka ratification.ʻO kēia ka hōʻailona e hoʻokō piha ʻia ʻo RCEP no nā ʻāina lālā he 15, a e komo ka wahi kalepa kūʻokoʻa nui loa o ka honua i kahi pae hou o ka hoʻokō piha.

图片1

ʻO Kina ka hoa kālepa nui loa o ka Philippines, ke kumu nui loa o ka lawe ʻana mai a me ke kolu o ka mākeke kūʻai nui loa.Ma hope o ka hoʻokō 'ana i ka RCEP no ka Philippines, ma ke kahua o ke kālepa i nā waiwai, ka Philippines, ma ke kumu o ka China-ASEAN Free Trade Area, ua hoʻohui i ka zero-tariff lapaʻau i nā kaʻa a me nā ʻāpana o koʻu ʻāina, kekahi mau huahana plastik, textiles. a me nā lole, nā mīkini holoi ea, a me nā mea ʻē aʻe, ma hope o kekahi hoʻololi I ka wā e hiki mai ana, e hoʻemi mālie ʻia nā kumukūʻai ma luna o nā huahana mai 3% -30% a i ʻole.Ma ke kahua o nā lawelawe a me ka hoʻopukapuka kālā, ua hoʻohiki ʻo Philippines e wehe i ka mākeke i nā ʻoihana lawelawe ʻoi aku ma mua o 100, e wehe nui ana i ka hoʻouna ʻana a me nā lawelawe kaʻa mokulele, a hāʻawi pū i nā ʻoihana ʻē aʻe i ka ʻoiaʻiʻo i ka ʻoihana kalepa, kelepona, hāʻawi, kālā. , mahiʻai a me ka hana ʻana..Hāʻawi kēia i nā kūlana manuahi a maʻalahi hoʻi no nā ʻoihana Kina e hoʻonui i ke kālepa a me nā hoʻololi kālā me ka Philippines.
ʻO ka hoʻokomo piha ʻana i ka ikaika o RCEP e kōkua i ka hoʻonui ʻana i ka nui o ke kālepa a me ka hoʻopukapuka kālā ma waena o Kina a me nā ʻāina lālā o RCEP, e hoʻokō i nā pono o ka hoʻonui ʻana a me ka hoʻonui ʻana i ka home, hoʻohui a hoʻoikaika i ke kaulahao hoʻolako ʻenehana kūloko, a hoʻolaha i ka pōmaikaʻi lōʻihi. a me ka ulu ʻana o ka hoʻokele waiwai honua.


Ka manawa hoʻouna: Apr-13-2023